
Ingredienser:
- Grovt bröd 8 skivor
 - Smör 50g
 - Vispgrädde 3dl
 - Chilipulver 0,5tsk
 - Vitpeppar 0,5tsk
 - Västerbottensost (riven) 600g
 - Gelatinblad 3st
 - Vinbärssaft (koncentrerad) 2 dl
 - Salt
 
Dag 1:
Fodra en 1,5 liters brödform med plastfolie.
Mixa bröd och smör i matberedare, tryck ut i formen till en jämn botten. Ställ in i kylen i 1 timme.
Koka upp vispgrädde, chilipulver, vitpeppar och 2 krm salt. Dra kastrullen från plattan, vispa ner västerbottensost tills den smält helt och låt svalna.
Häll ostblandningen över brödet och låt stelna i kylskåp över natten.
Dag 2:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem med 1 dl saft i en kastrull. Rör ner resterande saft och häll sedan gelén över ostkakan. Låt stå i kylen i ytterligare 3 timmar så vinbärssaften stelnar helt.
Skär cheesecaken i bitar och servera.
Receptet kommer från: Sydsvenskan