Pasta med ärtpesto

Ingredienser:

  • Pasta Penne 500g
  • Gröna ärtor (frusna) 500g
  • Solrosfrö 1,5dl
  • Vitlök 2klyftor
  • Matlagningsgrädde 1dl
  • Basilika 1-2msk
  • Salt
  • Vitpeppar

Rosta solrosfrö i en stekpanna och mal dem sedan ganska grovt

Koka ärtor och mixa ner med solrosfrö, grädde, vitlök och basilika

Smaka av med salt och peppar

Koka upp pastan och blanda sedan ner peston

Linsgryta

Ingredienser:

  • Gröna linser 0,5kg
  • Lök 1st
  • Vitlök 2klyftor
  • Potatis 5st
  • Passerade tomater 0,25l
  • Paprikapulver
  • Äppelcidervinäger 0,2dl
  • Ketchup
  • Vitpeppar
  • Salt

Blötlägg linserna 3-4h

Stek lök och vitlök och blanda ner i linserna tillsammans med passerade tomater och 2-3dl vatten

Blanda i potatis efter ca 30 minuter och låt koka tills linserna är mjuka, spä med vatten efter behov

Smaksätt med paprikapulver, vitpeppar, salt och ketchup.

Receptet kommer från: Wendy