Fröiga LCHF-frallor

Ingredienser :

  • Färskost (typ Philadelphia) 400g
  • Ägg 4 st
  • Vispgrädde (gärna laktosfri) 2 msk
  • Mandelmjöl 4 dl
  • Kokosmjöl 4 msk
  • Sesamfrö 1 dl
  • Solrosfrö 1 dl
  • Linfrö 4 msk
  • Fiberhusk 2 msk
  • Bakpulver 4 tsk
  • Salt 1/2 tsk
  • Flingsalt

Vispa samman äggen med färskosten och vispgrädden.

Blanda i resten av ingredienserna men spara lite sesamfrö och vallmofrö att strö på bullarna tillsammans med flingsalt efter behag.

Forma till 10-12 st runda frallor och strö över sesamfrö, vallmofrö och lite flingsalt.

Grädda i förvärmd ugn på 180 grader mitt i ugnen, ca 20 minuter.

 

Receptet kommer från: antligensockerf

Skånsk äggakaka

Ingredienser :

  • Vetemjöl 4 msk
  • Mjölk 6 dl
  • Ägg 4 st
  • Salt 1/2 tsk
  • Socker 1 tsk

Vispa samman mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt äggen och resten av mjölken med saltet och sockret.

Bryn matfett (ca 1 matsked) i en stekpanna och häll i blandningen.

Grädda ganska långsamt, inte för stark värme i pannan. Putta med en stekspade från kanterna till mitten av stekpannan tills äggakakan har stannat och fått färg, vänd den sedan och stek den gyllenbrun.

Servera med lingonsylt eller rårörda lingon.

Receptet kommer från: Jörgen

Gertruds kaka

Ingredienser:

  • Ägg 4st
  • Socker 2dl
  • Mandel 100gr
  • Skorpmjöl 1,5dl
  • Rivet skal av en apelsin
  • Smält smör 1dl
  • Grädde 1dl
  • Blockchoklad mörk, till garnering

Rör samman äggulor och socker

Mal mandel och blanda med apelsinskal och skorpmjöl

Rör ner grädde och smält smör i äggen och tillsätt ströblandningen

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ner i blandningen

Grädda i rund form i 175gr C i ca 40-45 minuter

Smält blockchoklad och täck kakan

Låt svalna i rumstemperatur

Receptet kommer från: Karin

Plättar

Smet:

  • Mjölk 4dl
  • Mjöl 3dl
  • Ägg 3st
  • Salt 1krm
  • Vaniljsocker 1krm

Blanda samman smeten. Bryn smör på ett lagom stort stekjärn och grädda plättarna (ca 2-3mm tjocka).

Receptet kommer från: Jörgen